Tur

Mängden associationer till ordet tur. Både att ha tur och att åka på tur. Samtidigt, när jag funderar på ordet tur så undrar jag hur mycket som är slump och hur mycket som är personlighet och hårt arbete.

Nu tänker jag inte på tex det faktum att jag som ensamstående mamma har det såpass gott ställt att jag inte behöver bekymra mig över matpengar eller ny vinteroverall till A. För även om jag har kämpat mig igenom en lång utbildning och jobbar många timmar så finns det många andra ensamstående föräldrar som kämpar precis lika hårt och ändå har svårt att få det att gå runt. Så där handlar det om tur. Tur att jag fick rätt förutsättningar för att kunna plugga, ha ett läshuvud.

Jag tänker framförallt på det här med tur att ha en bra relation till sitt ex. Där handlar det inte så mycket om tur utan mer om vem han är som person och om vem jag är som person. Framförallt över vem han är tror jag. Jag hade så lätt kunnat bli ilsk, slagits med näbbar och klor om jag hade fått minsta orsak till att göra det. Det hade å andra sidan han också, har han sagt vid flera tillfällen, Men vi gav inte varandra någon orsak, vi valde båda att vara vuxna, föräldrar till en gemensam unge i första hand, personer som skulle skilja sig i andra hand. Och tack vare att den andra också valde det så klarade vi av det. Det är inte tur.

I helgen gjorde vi en tur gemensamt. Vi bodde på hotell i Göteborg, gick på Universeum i två dagar. Ingen av oss har tidigare varit där. Det var häftigt. Vi åt sushi, tittade på vår unge som sov, kommenterade hur fin hon är. Pratade om brädspel, appar som verkar bra för A, om jobb och liv och stök. Vi stod alla inne på toaletten och borstade tänderna, sedan körde jag ut T och A för jag ville kissa. A förstod inte varför de var tvungna att gå ut, A är ju ofta med mig på toan hemma och jag och T har ju sett varandras snopp och snippa när vi gjorde henne så det var väl inget konstigt om han stannade kvar? Det var inte helt lätt att förklara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s