Sommarlogistik

Livspusslet har inte blivit direkt lättare sedan jag blev ensam, inte sommarpusslandet heller.

Förra sommaren blev inte bra, för mycket flackande och farande, korta mellanlandningar hemma för att packa om och sen iväg igen. Den här sommaren är bättre men ändå inte bra. Jag har vridit och vänt på det, försökt komma underfund med vad som felas för att i möjligt undvika samma misstag nästa sommar.

Jag har haft fyra veckors semester. Kommer ha ytterligare två. En av de veckorna som är kvar tillbringas med A och T på Gotland, medeltidsveckan. De fyra veckorna jag har haft var sådär vädermässigt, vilket naturligtvis påverkar. Jag hade gillat det bättre om det hade regnat, nu var det istället en ambivalens i vädret som medförde en oförmåga hos mig att planera dagarna. Den biten är naturligtvis svår att planera bort till nästa sommar. Framförallt tror jag dock att det som har störst inverkan på denna sommarens utfall är att den kom efter denna våren. Under perioden februari-maj har jag inte haft någon vecka då det bara varit A och jag. Varje vardag mina veckor har T varit där. Jag är tacksam för det, det hade inte gått annars, men samtidigt har det varit slitigt. Jag har inte haft någon vardag med A. Att därefter, när pendlingen var över, gå på en fyra veckor lång semester blev knepigt. Knepigt eftersom T jobbade samtidigt och vi därmed fick ombytta roller, jag hade A på vardagarna, han hade henne på helgerna. Inte heller under sommaren har jag fått vara istället med A längre än fyra-fem dagar i streck. Samtidigt måste ju T och A få vara tillsammans även under min semester. Lätt är det inte!

Inför framtiden har jag planerat om mitt jobb. Jag kommer inte pendla nästa vår. I varje fall inte två timmar enkel väg varje dag, möjligtvis en. När jag ska göra min långpendling återstår att se, antagligen någon höst (för på våren måste jag vara på kolonin), innan A är tonåring (krav från T). Det känns skönt att jag avstyrt den planering som var, inte främst pga livspusslet, utan snarare för att jag inte är mogen, vad gäller mina kunskaper, för det steget än.

Denna sommar är långtifrån över. Jag jobbar fyra dagar till, sen är jag ledig två och en halv vecka. Det ska bli skönt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s