Associationer

Idag har mina associationer fört mig på oväntade vägar. När kommentatorerna till fotbolls-em säger att Isaksson håller tätt och jag börjar fundera på om målvakten lider av urinläckage.

A och jag börjar ånyo se på förra årets julkalender, Tusen år till julafton. Vi börjar på första programmet, vikingatiden, Erik Haag har varit borta från sin familj i tre och ett halvt år. Vare sig hustru eller barn känner igen honom när han kommer hem igen, ett av barnen har han aldrig träffat. Tre och ett halvt år är lång tid. För barn, föräldrar, älskande. ”Mina föräldrar har bara varit borta i en vecka, tänk om de hade varit borta i tre och ett halvt år?”

Vi ser andra avsnittet, fortsatt vikingatid, denna gången lever familjen som trälar. Husbonden styr över sina trälars liv, kan sälja och köpa dem hur som helst, sälja föräldrarna till en person och barnen till en annan. ”Man får inte splittra en familj för vi barn klarar oss ju inte själv. Men man var tvungen att sluta vara barn mycket tidigare på vikingatiden”. ”Jag vill va med mina föräldrar och mina syskon!”

Jag stör mig på Erik Haag och hans klämkäcka humor, men idag träffar underhållningsprogrammet som en hård spark i magen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s