Haha

Var det igår kväll jag skrev att A är inne i en väldigt harmonisk fas just nu. Hahaha…

Idag, inte! Samtidigt kan väl hennes ofas idag bero på min trötthet, har sovit på tok för lite sista veckan.

När jag kom och hämtade henne på skolan idag började hon storgråta, de hade gjort planer och skulle se på film. Jag förklarar att vi skulle till kolonin och att T också skulle med (han har också skaffat en lott, samma koloniområde men en bit från vår lott, kommer mer i separat inlägg). Ny storgråt, hon vill vara med bara mig, har nog väldigt mycket mamma-abstinens efter den här våren. Grät och grät.

Sen åkte vi och tittade på tre olika affärer, färg till pallkragarna, bärbuskar på Lidl och jord. Sen till kolonin. A var upprörd, hon hade gjort andra planer (som hon inte hade berättat något för mig om), väldigt detaljerade planer där det ingick exakt vad vi skulle äta, se på tv, göra på stan etc. Hon hade väldigt svårt att acceptera att om hon inte berättar för mig vad hon har tänkt så kan inte jag veta det. Och det blir ofta så problematiskt de gånger vi umgås alla tre. A pratar på ett annat sätt, rör sig på ett annat sätt, som provocerar oss båda. Vi blir arga på henne, arga på varandra (för vi har vanan att vara arga på varandra och faller lätt tillbaka i det, samt att det är lättare att vara arga på varandra än på henne) och det blir surt.

Vi fick gjort lite av det vi skulle, begränsat mest av att det började regna, men det var en sur stämning hela tiden, denna gången mest mot A. Och det är så typiskt, varje gång det blir lite konflikt hamnar A i ett läge där hon pratar, pratar, pratar.. Söker kontakt, ställer massa frågor som hon inte inväntar svar på. Pladdrar oupphörligt. Och när jag är stressad, trött, irriterad, arg så vill jag inte ha ljud runt mig. Jag vill stänga in mig själv i ett tyst rum och bara vara. Våra två modeller krockar, för att utrycka det milt. Jag blir argare och argare..

Men, vi åkte därifrån, släppte av T, åkte hem, tappade upp ett stort varmt badkar, tog den finaste badbomben och kröp ner tillsammans i en halvtimme. Sen åt vi middag, läste saga och A somnade snabbt. Nu ska jag städa lite till, sen ska jag se till att få sova gott i natt!

Annonser

One thought on “Haha

  1. Jösses vad jag känner igen mig i att inte vilja ha ljud (helst inte rörelser heller) runtomkring när stress, trötthet eller irritation kliar i hela kroppen. Dålig sak att kombinera med barn, helt klart.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s