Gott slut, gott nytt

Vi hade stora planer för nyår. Skulle fira med närmsta vännen från jobbet, hennes man och deras (relativt) nya lilla bäbis. Jag hade köpt alkoholen, de maten. Rådjur på A:s önskemål. Nyårsfirande med övernattning, wii-spel, brädspel, mys och långfrukost i morgon.

Igår fick jag ett mess med besked om halsont, snuva och förkylning på g. Idag var det feber, värktabletter och omöjlighet att hålla sig vaken till tolvslaget. Så vi ställde in. Förhoppningsvis blir det trettonhelgsmiddag istället.

Vi fick planera om. Jag städade köket, städningen gick ut på att jag ställde all bråte i hallen som nu är svår att ta sig fram genom. Jag inventerar kyl och frys och det landade i en brakmiddag för två.

Avokadohalvor med kräftröra, bubbliz till A, ett vinigt mjöd till mig. Finaste champagneglasen. A var trött redan när hon vaknade, julhelgen har slitit på henne. Klockan fyra när jag började dammsuga i köket tyckte hon att så kunde jag inte hålla på, det var ju kväll, jag kunde ju störa grannarna. Mörka ringar under ögonen. T ringde, hon var helt ofokuserad när de pratade.

Vi åt potatisgratäng och revben och jag fick åter bekräftat varför jag inte gillar revbensspjäll. Det är väldigt kladdigt och lite mat. A tyckte det blev så kladdigt att hon skakade händerna för att demonstrera och så var den fina, nya duken inte ren längre.

Hela dagen har A pratat om att hon ska få vara vaken tills det är mitt i natten. 2016! Ett nytt år, så konstigt, så fantastiskt!

Vi var fortfarande hungriga och kompenserade bristen på mat i revbensspjällen med att ta en avokadohalva till.

A, håller fortsatt igång, jag skulle helst lägga mig och sova. Vi har ätit chips och sett en ny film, Prinsessan och grodan, en gång, nu på andra. A rör sig oavbrutet, snurrar, hoppar, sitter inte still. Hon är inte trött, enligt egen utsago. Jag är skittrött. Klockan 23 går vi mot glassen, om vi är vakna då.

Gott Nytt År!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s