Svårigheten med att kunna skydda inlägg

Fördelen med att byta till WordPress är helt klart möjligheten att kunna skydda inlägg. Nackdelen är svårigheten i att välja vilka inlägg jag vill skydda.

I början tänkte jag att om någon jag känner läser här så är det vissa saker jag inte vill skriva om så att de kan läsa. Sådant som berör mitt jobb, kollegor inte patienter och sådant som är för privat om T och A.

Men nu börjar jag känna att det finns ju en ännu svårare kategori. Om någon patient hittade hit och av någon anledning skulle få för sig att jag är jag. Eller någon kollega som jag är ytligt bekant med. Om hen hittade hit, vill jag att den överhuvudtaget ska kunna läsa om mina och A:s bråk, om mina funderingar kring kärlek, relationer, min personliga utveckling.. Nej det vill jag inte. Men samtidigt vill jag att majoriteten av inläggen ska vara oskyddade. Det är inte lätt att göra avvägningen.

Annonser

3 thoughts on “Svårigheten med att kunna skydda inlägg

 1. Visst är det en balansgång. Jag har sådant skyddat som är privat. Personlig kan jag vara utan lösenord. Mitt jobb har mycket privat karaktär, men det arbete jag gör där är absolut inte det, så den gränsdragningen slipper jag. Ibland ser jag att någon på FB länkar till ett inlägg som jag skrivit och att sedan stora delar av med anknytning till mitt jobb läser, men jaja… Barnen förekommer på bild men inte helt nakna och ju äldre de blir desto mer ”utsatta” situationer undviker jag att publicera bilder från. Barnen figurerar under andra namn så att de inte ska kunna kopplas samman med en googling i äldre dagar. Jag kan inte säga att mitt sätt är vattentätt direkt men jag har i alla fall ägnat det en tanke. 🙂

  Gilla

  • Det kräver lite funderande.
   Om jobbet så skulle jag aldrig skriva om patienter, där faller ju tystnadsplikten in. Däremot om relationer, konflikter, min personliga utveckling. Vissa av de sakerna skulle vara av privat karaktär, andra inte.
   Det där med namn har jag funderat mycket på, en bokstav låter så kort, men riktiga namnet vill jag inte använda, dit alternativ är en idé, men det kräver lite fundering. Och då vill jag ju hitta på bra namn också.

   Gilla

 2. Verkligen jättesvårt! Jag kan inte låsa inlägg på min blogg, vilket jag tycker är synd. Resultatet blir att jag blir mer restriktiv i vad jag skriver om, helt enkelt. Jag tyckte det verkade så komplicerat att vara anonym, därför är varken jag eller någon annan i bloggen det, det hade ju varit ett alternativ annars. Men eftersom vi står med rätta namn skriver jag heller inte om alltför privata saker. (Personlig känner jag dock verkligen att jag försöker vara.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s