Frågor angående att blogga

Jag sitter här och försöker begripa hur det här med bloggande och hänvisning mellan olika bloggar fungerar. Jenny har några gånger hänvisat till min blogg. Det har jag märkt eftersom jag läser hennes blogg (kategoriserad till kategorin ”bäst” i min telefon). Finns det något annat sätt att ta reda på om min blogg nämns någonstans? Jag tänker att om min blogg skulle nämnas på ett forum eller på någon hemsida som jag själv inte följer, får jag reda på det på något vis då? Hur funkar det egentligen? Har försökt googla, men har inte kommit fram till något…

Annonser

5 thoughts on “Frågor angående att blogga

 1. Jag vet inte om det finns något liknande på blogspot, men wordpress har en adminsida där man kan se varifrån folk har klickat sig in på bloggen. Det vill säga, jag ser länken som någon annan har gjort till mig och hur många som har ”kommit” den vägen.
  Om det inte finns något liknande på blogspot kan du alltid installera ett statistikverktyg som till exempel statcounter. Där finns det också länkar bakåt till hur folk har hittat dig.

  Gilla

 2. Om du går in på min andra blogg (tiomil.blogspot.com) och kollar i högerspalten då har jag något som heter Twingly, i en liten ruta där så kan du klicka på ”get this widget for your blog”. Testa det!

  Gilla

 3. Japp, det är precis det jag är ute efter. Nu har jag dock suttit och försökt begripa hur man ska göra i en timme och nu orkar jag inte mer för stunden. Där det kör ihop sig är var i koden jag ska klistra in de fyra (?) raderna. Det tog mig femton minuter att överhuvudtaget hitta till koden så det är lika bra att erkänna att det kommer ta ett tag innan jag får till det, men nu vet jag i varje fall vad det är jag är ute efter…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s